Rautalammin Toholahteen valokuitua tulevana kesänä!

Valokuiturakentaminen jatkuu Rautalammilla tulevana kesänä.

Rautalammin kunta rakentaa huippunopeaa laajakaistaverkkoa Toholahden yritys- ja pientaloalueelle yhdessä Savon Voiman säävarman sähköverkon rakentamisen kanssa.

Rakennettava verkko yhdistyy kirkonkylän valokuituverkkoon Toholahden sillan kirkonkylän puoleisessa päässä, josta verkko kulkee kantatie 69:n viertä, kääntyy Toholahdentielle ja palaa takaisin kantatien varteen entisen vanhainkodin kohdalla. Verkko ulottuu lähes Hankamäentien risteykseen asti. Näin ollen verkko on käytännössä kaikkien alueen yritysten saavutettavissa.

Valokuituverkon palveluiden piiriin tulevat myös Toholahden vuokrarivitalot. Omakotiasujat tulevat piakkoin saamaan postitse tarjouksen valokuituliittymästä, liittymiä kaupataan myös ovelta ovelle kiertämällä.

Nyt rakennettava verkko tulee Rautalammin kunnan omistukseen, kuten viime vuonna keskustaajamassa rakennettu verkkokin. Operaattorina verkossa toimii Savon Kuitu / Netplaza. Kunnan omistama verkko on avoin ja se mahdollistaa myöhemmässä vaiheessa myös muiden operaattoreiden toimimisen verkossa.

Kuituverkkoa on Rautalammille aiempina vuosina rakennettu kuntakeskukseen ja Vaajasalmen suuntaan. Liittymiä on saatavilla myös näillä alueilla.