Tälle sivulle päivitämme tämän vuoden valokuiturakentamisen etenemistä

31.5.2018
Kuiturakentaminen on käynnistynyt Tervossa, Rautalammilla ja Keiteleellä. Keiteleen viime kesänä tilatut liittymät saadaan käyttövalmiiksi kesäkuun aikana. Uusia liittymätilauksia otetaan edelleen vastaan kaikissa rakennuskunnissa.

15.3.2018
Valokuiturakentaminen jatkuu Rautalammilla tulevana kesänä.

Rautalammin kunta rakentaa huippunopeaa laajakaistaverkkoa Toholahden yritys- ja pientaloalueelle yhdessä Savon Voiman säävarman sähköverkon rakentamisen kanssa.

Rakennettava verkko yhdistyy kirkonkylän valokuituverkkoon Toholahden sillan kirkonkylän puoleisessa päässä, josta verkko kulkee kantatie 69:n viertä, kääntyy Toholahdentielle ja palaa takaisin kantatien varteen entisen vanhainkodin kohdalla. Verkko ulottuu lähes Hankamäentien risteykseen asti. Näin ollen verkko on käytännössä kaikkien alueen yritysten saavutettavissa.

Valokuituverkon palveluiden piiriin tulevat myös Toholahden vuokrarivitalot. Omakotiasujat tulevat piakkoin saamaan postitse tarjouksen valokuituliittymästä, liittymiä kaupataan myös ovelta ovelle kiertämällä.

Nyt rakennettava verkko tulee Rautalammin kunnan omistukseen, kuten viime vuonna keskustaajamassa rakennettu verkkokin. Operaattorina verkossa toimii Savon Kuitu / Netplaza. Kunnan omistama verkko on avoin ja se mahdollistaa myöhemmässä vaiheessa myös muiden operaattoreiden toimimisen verkossa.

Kuituverkkoa on Rautalammille aiempina vuosina rakennettu kuntakeskukseen ja Vaajasalmen suuntaan. Liittymiä on saatavilla myös näillä alueilla.

1.3.2018
Tervon kunta jatkaa kuiturakentamista myös tänä kesänä.

Tervon kunta ja Savon Kuitu toteuttavat valokuitukaapelointia samassa yhteydessä kun Savon Voima tekee sähköverkon muutostöitä.

Ahvensalmentien, Jouhisenniementien ja Koskenrannantien alueiden asukkaat, nyt teillä on ainutlaatuinen mahdollisuus saada huippunopea laajakaista!

Alueiden asukkaat saavat rakentamisesta lähiaikoina postia, mutta soittaa voi jo sitä ennenkin ja tehdä tilauksen! Puh. 050-462 4000 tai sähköpostitse myynti@savonkuitu.fi

Ps. Kymin alueelle ja muidenkin jo rakennettujen reittien varrelle on edelleen mahdollista saada kuituliittymä, kysy saatavuutta!